Ez az a torta, amit nem kell sütni, csak összekeverni, és egy éjszakára betenni a hűtőbe! Ilyen egyszerű is lehet a tortakészítés.
Hozzávalók 8 szelethez:
A kekszalaphoz:
7 dkg vaj
1 dl tej
6 dkg cukor
15 dkg darált keksz (háztartási)
1 ek. kakaópor
A karamellhez:
12 dkg cukor
1 dl habtejszín
5 dkg vaj
5 dkg mogyoró (sós)
A csokiréteghez:
10 dkg tejcsokoládé
6 dkg étcsokoládé
1,5 dl habtejszín
4 dkg vaj
Elkészítés:
1. Az alaphoz a vajat, a tejet és a cukrot addig melegítjük, amíg homogénre olvad. A tűzről levéve adjuk hozzá a darált kekszet, a kakaót, összekavarjuk. A masszát 20 cm-es kapcsos tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy kb. 2 cm magas pereme is legyen A hűtőbe tesszük, min. 20 percre.
2. A karamellhez a cukrot karamellizáljuk, majd hozzáöntjük a langyos tejszínt, illetve a vajat, és a megkeményedett karamelldarabokat elolvasztjuk benne. Ha nagyon kemény lenne, akkor önthetünk hozzá még kevés tejszínt, és hígulni fog! A tűzről levéve hozzákeverjük a mogyorót, és a masszát a kekszalapra öntjük. Visszatesszük a hűtőbe.
3. A csokis réteghez a csokit és a vajat gőz fölött összeolvasztjuk. A tejszínt langyosra melegítjük, majd apránként az olvasztott csokihoz keverjük. A csokikrémet a karamell rétegre öntjük, majd a hűtőbe tesszük min. 5 órára, de a legjobb, ha egy egész éjszakán át a hűtőben hagyjuk.
4. Másnap szeletelés előtt szobahőmérsékleten hagyjuk 1-2 órát állni. A tetejét karamellizált mogyoróval megszórhatjuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 6 óra múlva
1 szelet: 610 kcal
További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!
Fotó: Recepttar.hu