TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Szőlős pulyka

Hozzávalók 4 személyre
50 dkg pulykamellfilé/pulykacomb
2 fej vöröshagyma
2 paradicsom
1 tv paprika
2 ek. olaj
1 babérlevél
1 mk. köménymag
2 ek. fűszerpaprika
1 vékony szál póréhagyma
35 dkg kék szőlő

Elkészítés:
1. A húst megmossuk, leszárítjuk, kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, húsát apró kockákra vágjuk. A paprikát megmossuk, felkockázzuk.
2. Mélyebb edényben felforrósítjuk az olajat, a hagymát üvegesre pároljuk benne. Hozzáadjuk a paradicsom- és a paprikakockákat, kb. 2-3 percig még pároljuk, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a húst, és addig pirítjuk, míg szépen kifehéredik, levet ereszt, majd hozzáadjuk a babérlevelet és a köménymagot. Megszórjuk a fűszerpaprikával, összekeverjük, végül felöntjük bő vízzel, és a húst fedő alatt majdnem puhára főzzük (kb. 30 perc).
3. Közben a póréhagymát megtisztítjuk, fehér részét felkarikázzuk. A szőlőszemeket megmossuk, félbevágjuk, magjait eltávolítjuk és a szőlőt, a pórét a pörkölthöz adjuk, még 15 percig főzzük. Amennyiben szükséges, még sózzuk.

Munka: kb. 25 perc
Elkészítési idő: kb. 70 perc
1 adag: 390 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu