TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Csak összekevered a tésztát, megszórod almával és a tetejére halmozol egy finom túrós tölteléket. Mehet a sütőbe, és 1 óra múlva már kész is az ősz egyik sztársütije!

Hozzávalók 20 szelethez:
2 kg alma
1 citrom leve
25 dkg vaj
20+5 dkg cukor
1 cs. vaníliás cukor
8 tojás
25 dkg liszt
1 cs. sütőpor
10 dkg keményítő
3 dkg kakaópor
12,5 dkg mascarpone
50 dkg túró
1 cs. vaníliás pudingpor

Elkészítés:
1. Egy 30x40 cm-es tepsit kivajazunk és lisztezünk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, szeletekre vágjuk, majd citromlével meglocsoljuk.
2. A vajat 20 dkg cukorral és a vaníliáscukorral, valamint egy csipet sóval krémesre keverjük, majd hozzáadunk egyenként 4 tojást. A lisztet, a keményítőt, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, és apránként a vajas keverékhez adjuk. A tepsibe simítjuk.
3. A maradék 4 tojást habosra keverjük a maradék 5 dkg cukorral. Hozzáadjuk a mascarponét, a túrót és a pudingport.
4. Az almát eloszlatjuk a tésztán, majd rásimítjuk a mascarponés keveréket, és a sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 370 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu