TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Kuszkuszsaláta

Hozzávalók 4 személyre:
1 kisebb sütőtök
1 zöld chilipaprika
1 ek. római kömény
5 szál friss kakukkfű
3 ek. olívaolaj
10 dkg kuszkusz
1 citrom reszelt héja és leve
2 ek. tisztított tökmag

Elkészítés:
1. A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük. A sütőtököt megmossuk, meghámozzuk, ízléses- vékonyabb cikkekre vágjuk, kimagozzuk. A chilipaprikát megmossuk, finomra aprítjuk. A sütőtökszeleteket sütőpapírral bélelt sütőtálcára helyezzük úgy, hogy a szeletek egy-egy oldalával lefelé legyenek. Megszórjuk az aprított chilipaprikával, a római köménnyel, rámorzsoljuk a kakukkfűleveleket. Rácsurgatunk 2 evőkanál olívaolajat, sózzuk, majd a sütőben 45-50 perc alatt aranyló színűre sütjük. Félidőben megfordíthatjuk a szeleteket.
2. A kuszkuszt tálba tesszük és annyi forrásban lévő vízzel felöntjük, hogy 1 cm-el fedje a tetejét. Letakarjuk 10 percre, ennyi idő alatt a kuszkusz felszívja a vizet. Ekkor villával jól áttörjük, majd hozzákeverjük a citrom héját és levét, valamint a maradék olívaolajat.
3. A tökmagot bevonatos serpenyőben, szárazon kissé megpirítjuk. Amikor a tök elkészült, a kuszkuszt tálra halmozzuk, rátesszük a tökszeleteket és a tetejét megszórjuk pirított tökmaggal.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 280 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu