TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Ananászos tiramisu

Hozzávalók 4 személyre:
25 dkg ananász
3 ek. cukor
1 ek. vaj
25 dkg mascarpone
3 ek. porcukor
1 dl narancslé
6 db babapiskóta
1 ek. rum
0,5 dl kávé
1 ek. kakaópor
Cukorgyöngy a díszítéshez

Elkészítés:
1. Az ananászt megtisztítjuk, negyedekre vágjuk, eltávolítjuk a közepét. Az ananász húsát kisebb darabokra vágjuk. A cukrot karamellizáljuk, rádobjuk a vajat. Belekeverjük az ananászt, 2 percig pirítjuk, időnként megfordítjuk. Az ananászt kelyhekbe szedjük a levével együtt.
2. Elkeverjük a mascarpone-t 3 evőkanál porcukorral és a narancslével. Addig keverjük, amíg a cukor teljesen feloldódik.
3. A rumot és a kávét elkeverjük 3-4 ek. vízzel, mély tányérba öntjük. A babapiskótát beleforgatjuk, és a kelyhekbe tördeljük. Rászedjük a krémet, majd a hűtőben pihentetjük 2 órán keresztül. Közvetlen tálalás előtt megszórjuk kakaóval és cukorgyönggyel díszítjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2,5 óra múlva
1 adag: 430 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu