TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A gluténmentes sütemény is lehet nagyon finom. Mint például ez itt!

Hozzávalók kb. 20 szelethez:
10 dkg vaj
8 dkg cukor
3 tojás
20 dkg gluténmentes süteményliszt
1 tk. sütőpor
2 ek. cukrozatlan kakaópor
5 ek. tej

A locsoláshoz:
30 ml tej
1 tk. cukrozatlan kakaópor

A krémhez:
3 dl tej
3 ek. kukoricadara
10 dkg vaj
10 dkg cukor
10 dkg kókuszreszelék

A tetejére:
15 dkg gluténmentes étcsokoládé
7 dkg vaj


Elkészítés:
1. A vajat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, és simára dolgozzuk. Lassan hozzáadagoljuk a liszt, a sütőpor és a kakaó keverékét, közben folyamatosan keverjük. Végül annyi tejet dolgozunk bele, hogy sűrű, de folyós masszát kapjunk.
2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kibélelünk sütőpapírral egy 20x25 cm-es tepsit és eloszlatjuk benne a tésztát. A sütőben 20 perc alatt megsütjük.
3. Közben a locsoláshoz a tejet a kakaóporral elkeverjük, és a még langyos tésztára locsoljuk. Hagyjuk kihűlni.
4. A krémhez a tejet felfőzzük a kukoricadarával, a vajjal és a cukorral, forrás után még kb. 3 percig kevergetjük, amíg elkezd szépen besűrűsödni. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kókuszreszeléket, alaposan elkeverjük, és megvárjuk, amíg kihűl.
5. A tetejére a csokoládét apró darabokra tördeljük, vízgőz fölött felolvasztjuk a vajjal. A piskótalapon eloszlatjuk a kihűlt krémet, majd a tetejére öntjük a csokoládét. Legalább 2 órára hűtőbe tesszük, és mikor már megdermedt, akkor szeleteljük fel.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 szelet: 275 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu