TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Csak azt rakjuk egymásra ebben az ételben, amit mindenki szeret!

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg burgonya (főzni való)
1 szál sárgarépa
1 fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ág rozmaring
2 ág kakukkfű
1 cs. petrezselyem
1 ek. olívaolaj
50 dkg darált hús (ízlés szerint, esetleg vegyesen)
2 ek. sűrített paradicsom
3 dl zöldségleves, 1 kockából
20 dkg zöldborsó, konzerv
10 dkg vaj
1,5 dl tej
1 csipet reszelt szerecsendió

Elkészítés:
1. A krumplit meghámozzuk, apró kockára vágva annyi sós vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. A zöldségeket megtisztítjuk, a répát lereszeljük, a hagymákat finomra vágjuk. A zöldfűszereket leöblítjük, felaprítjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük.
2. Mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megpároljuk benne az apróra vágott lila- és fokhagymát. Rádobjuk a húst, sózzuk, borsozzuk. Belereszeljük a sárgarépát, hozzáadjuk a húslevest meg a sűrített paradicsomot és közepes lángon főzzük. Közben beleszórjuk az apróra vágott rozmaringot, kakukkfüvet, petrezselymet, és jól elkeverjük. A végén a lecsepegtetett zöldborsót is hozzáadjuk, és még 5 percig főzzük.
3. A megfőtt burgonyát lecsepegtetjük, krumplinyomóval áttörjük, hozzáadjuk a vajat, a tejet, és alaposan elkeverjük. Megsózzuk, a szerecsendióval ízesítjük.
4. Sütőtálba öntjük a húsos ragut, rákanalazzuk a pürét, a tetejét villával megcsíkozzuk (ízlés szerint reszelt sajttal is megszórhatjuk), hogy csinosan megpiruljon, és a sütőben kb. 35 perc alatt készre sütjük.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 750 kcal

Fotó: Recepttar.hu

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu