TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Borozgatáshoz különösen ajánljuk! De a sör mellé is finom!

Hozzávalók kb. 15 szelethez:
50 dkg leveles tészta
1 tojás
A töltelékhez:
1 doboz zöldfűszeres sajtkrém
25 dkg túró
4 ek. mustár
10 dkg füstölt lazac
2 ek natur joghurt

Elkészítés:
1. A leveles tésztát a csomagolásán olvasható utasítás szerint előkészítjük. (Ha fagyasztott, szobahőmérsékleten hagyjuk kiengedni, kb. 2 óra).
2. Közben elkészítjük a tölteléket. A sajtkrémet összedolgozzuk a túróval, a mustárral. A lazacot kis darabokra vágjuk.
3. A tésztát sütőlapra fektetjük, és fél centi vastagra kinyújtjuk. Rákenjük a krémet, rászórjuk a lazacdarabokat, és kevés joghurtot kenhetünk rá, hogy frissebb íze legyen. Feltekerjük a sütőpapír segítségével, a végénél megkenjük tojással, majd kívülről is lekenjük, és 1 órára a hűtőbe tesszük.
4. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A sütőpapírt tepsire fektetjük. A tésztát 1,5 centis szeletekre vágjuk, a tepsire tesszük, és a sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 190 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu