TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Tészta nélkül is készíthetünk finom édességet!

Hozzávalók 4 adaghoz:
4 nagyobb alma (kb. 80 dkg)
1 citrom leve
3 tojásfehérje
1 tojássárgája
25 dkg sovány tehéntúró
4 ek. édesítő por
2 ek. rum
1 kk. margarin

Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Az almákat meghámozzuk, vékony cikkekre vágjuk és meglocsoljuk a citromlével, hogy ne barnuljanak meg.
2. A tojásfehérjét felverjük, összekeverjük az áttört túróval, a tojássárgájával, az édesítőszerrel és a rummal.
3. Hőálló tálat kikenjük a margarinnal, az alma felével beleterítjük. Rásimítjuk a túrókrémet, majd beborítjuk a maradék almával úgy, hogy a cikkeket ízlésesen formába rakjuk (sorban, vagy köralakban). Az előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje pirulni kezd.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
1 adag: 170 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu