TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Önre bízzuk, hogy milyen lekvárral tölti!

Hozzávalók 8 darabhoz:
50 dkg fagyasztott leveles tészta
8 ek. lekvár (ízlés szerint sűrű barack, birsalma, szilva)
1 mk. őrölt fahéj
1 tojássárgája

Elkészítés:
1. A fagyasztott leveles hagyjuk kiengedni (kb. 2 óra), a lekvárt simára keverjük.
2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A leveles tésztát lisztezett gyúródeszkán késfok vastag, négyzet alakúra nyújtjuk és 8 egyforma négyzetre vágjuk.
3. Ezután minden tésztanégyzet közepére 1-1 evőkanál lekvárt halmozunk, megszórjuk fahéjjal, a tésztaszéleket megkenjük vizes ecsettel és az egyik sarkánál félbehatjuk.
4. Most a tésztaszéleket az ujjunkkal körbenyomkodjuk, a tésztaháromszögek két sarkát hátrahajtva összefogjuk, összenyomjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megkenjük felvert tojássárgájával, kb. 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
5. Ha elkészültek a papucsok, kihűtve tálaljuk és ízlés szerint megszórhatjuk vaníliás porcukorral.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 darab: 295 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu