TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A tetején ropogós magvak, a belsejében zamatos káposzta.

Hozzávalók 4 személyre:
1 bögre rizs
1 fej kínai kelkáposzta
40 dkg főtt füstölt sonka
1 ek. olaj
1 nagy pohár tejföl
2 tojás
10 dkg vegyes magkeverék (tökmag, napraforgómag)

Elkészítés:
1. A rizst kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük. A kínai kelt leveleire szedjük, megmossuk, leszárítjuk, fél centi vastag csíkokra vágjuk. Sós vízben éppen csak leforrázzuk, majd leszűrjük, lecsepegtetjük, és a felét alufóliával bélelt, olajozott tepsibe szedjük, eligazítjuk.
2. A főtt rizst jól lecsepegtetjük, a füstölt sonkát vékony csíkokra metéljük. A káposztára rászedjük a főtt rizst, majd megszórjuk a sonkacsíkokkal és befedjük, a káposztacsík másik felével.
3. A tejfölt a tojásokkal elkeverjük és sóval, borssal ízesítjük, rálocsoljuk a káposztára. Megszórjuk a magkeverékkel, és 180 °C-os sütőben, 30-35 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, 10 percet pihentetjük, és nagyobb kockákra vágva tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 840 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu