TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Zselés szőlőszelet

Hozzávalók kb. 25 szelethez:

25 dkg csokis keksz
10 dkg vaj
25 dkg túró
15 dkg tejföl
15 dkg cukor
2 tk. zselatinpor
1,5 dl habtejszín
20 dkg piros szőlő

A borzseléhez:
20 dkg cukor
2 dl vörösbor vagy piros szőlőlé (vegyesen is lehet)
1 cs. tortazselé színtelen
20 dkg piros szőlő

Elkészítés:
1. A kekszet morzsásra törjük, az olvasztott vajjal összekeverjük, majd egy 20x25 cm-es tepsibe vagy tálba nyomkodjuk.
2. A túrót simára keverjük a tejföllel és a cukorral. A zselatint beáztatjuk, majd kicsit felmelegítjük, hogy feloldódjon. A zselatint a túrókrémhez adjuk. A tejszínt habbá verjük, a túrókrémbe forgatjuk.
3. A szőlőt megmossuk, leszemezzük, a szemeket a kekszes alapra szórjuk, majd rásimítjuk a krémet, és 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
4. A zseléhez a vörösbort felforraljuk, amíg eltűnik belőle az alkohol (szőlőlé esetén melegíteni is elég), majd hozzáadjuk a cukrot és a zselatint. A szőlőszemeket a megdermedt túrókrémes süteményre rakosgatjuk, majd ráöntjük a zselét, és újabb 2 órára a hűtőbe tesszük, amíg szeletelhető lesz.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 5 óra múlva
1 szelet: 155 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu