TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Karaj gombás-szőlős raguval

Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg leveles tészta
60 dkg csont nélküli sertéskaraj
1 vékony szál póréhagyma fehér része
10 dkg vegyes erdei gomba
10 dkg vegyes szőlő
12 szem koktélparadicsom
4 ek. olaj
1 ek. felaprított petrezselyem

Elkészítés:
A leveles tésztát lisztes deszkán 2 mm vékonyra kinyújtjuk, majd 8-12 részre daraboljuk. 200 °C-os sütőben pirosra megsütjük.
A húst megmossuk, leszárítjuk és felszeleteljük. A zöldségeket megtisztítjuk, a pórét fél karikákra, a gombát szeletekre vágjuk. A szőlőt megmossuk, kimagozzuk.
Mélyebb serpenyőben, 2 ek. forró olajon megpirítjuk a gombát, majd hozzáadjuk a póréhagymát. Összepirítjuk, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a petrezselyemmel, beletesszük a kimagozott szőlőt. Összeforraljuk, és levesszük a tűzről.
A hússzeleteket sózzuk, borsozzuk, majd a maradék olajon mindkét oldalát megsütjük. Amikor kész, kivesszük, a serpenyőbe beledobjuk az apró paradicsomokat. 1 perc alatt összeforgatjuk. Tányérra teszünk 2-3 darab sült leveles tésztát, mellé a húst és a ragut, valamint a sült paradicsomot.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 546 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu