TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Mázas sertésnyárs szilvacsatnival

Hozzávalók 4 személyre:

1 kg sertéslapocka, csont nélkül
2 ek. méz
1 kis fej vöröshagyma
1 kk. őrölt koriandermag
1 kk. cukor
A szilvacsatnihoz:
50 dkg magozott szilva
1-2 friss gyömbér
1 friss piros chilipaprika
2 ek. olívaolaj
1 kk. mustármag
8 dkg cukor
1,5 ek. zöldcitromlé
A körethez:
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 ek. olívaolaj
1 doboz morzsolt csemegekukorica konzerv (kb. 35 dkg)
2,5 dl zöldségleves, kockából
1 ek. felaprított petrezselyem

Elkészítés:
1. A hús megtisztítjuk, nagyobb (3-4 cm-es) kockákra vágjuk. A páchoz a hagymát megtisztítjuk, lereszeljük. Nagyobb tálban a mázas páchoz a mézet 1-2 evőkanál vízzel elkeverjük, hozzáadjuk a reszelt hagymát, a koriandert, a cukrot, alaposan összekeverjük. Beleforgatjuk a húst, lefedjük és a hűtőben legalább 2-3 órán át hagyjuk pácolódni.
2. A csatnihoz a szilvát megmossuk, kimagozzuk, felkockázzuk. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük (1,5 ek. legyen), a chilipaprikát megmossuk, kimagozzuk, apróra vágjuk. Nagyobb, mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a mustármagokat addig pirítjuk benne, amíg pattogni kezdenek. Ekkor hozzáadjuk a gyömbért, a chilipaprikát, enyhén lepirítjuk, majd beletesszük a szilvát, a cukrot és a citromlevet. Alaposan összekeverjük, és kis lángon kb. 15 percig főzzük, közben alkalmanként megkeverjük, hogy a gyümölcs szétfőjön és szép piros színt kapjon. Tűzről levéve hagyjuk kihűlni.
3. A húst alaposan lecsepegtetjük, majd nyársra húzzuk. Akkora, felforrósított grillserpenyőben, melybe a nyársak belefektethetők, oldalanként 3-4 perc alatt készre sütjük.
4. A körethez megtisztítjuk, finomra vágjuk a hagymát és a fokhagymát. Mélyebb serpenyőben felhevítjük az olajat, megpároljuk rajta a vöröshagymát és a fokhagymát. Rászórjuk a lecsepegtetett kukoricát jól összeforgatjuk, 5 percig pirítjuk, majd a húslevessel felöntve krémesre főzzük, megszórjuk a petrezselyemmel. A megsült sertésnyársakat a kukoricával és a szilvacsatnival kínáljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3,5 óra múlva
1 adag: 980 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu