TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Pikáns szőlőtorta

Hozzávalók kb. 8 szelethez:
A tésztához:
15 dkg liszt
6 dkg vaj
1 ek. felaprított zöldfűszer
A töltelékhez:
10 dkg camembert sajt
25 dkg túró
12,5 dkg tejföl
1 tojás
1 ek. étkezési keményítő
5 dkg reszelt ementáli sajt
A tetejére:
2 marék szőlő

Elkészítés:
1. A tésztához a lisztet a vajjal, egy csipet sóval, 2-3 ek. vízzel a zöldfűszerekkel gyorsan összedolgozzuk, cipóvá gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
2. A töltelékhez a túrót összedolgozzuk a tejföllel, a tojással, a keményítővel, az ementáli sajttal, sózzuk, borsozzuk. A camembert sajtot felkockázzuk, és azt is hozzáadjuk a masszához.
3. A szőlőt megtisztítjuk, megmossuk, megszárítjuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztát pihentetés után kb. 22 cm átmérőjű körlappá kinyújtjuk és a 20 cm átmérőjű kapcsos tortaformába helyezzük úgy, hogy az oldalára is jusson. Megszurkáljuk villával, és sütőgyöngyöt vagy babot szórunk rá. A sütőben 8 percig elősütjük. Ezután eltávolítjuk a sütőbabot, beleöntjük a tölteléket, megszórjuk a szőlőszemekkel, és a sütőbe tesszük további 25-30 percre. Kihűtjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 275 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu