TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Citromos tiramisu

Hozzávalók kb. 8 személyre:

4 érett avokádó
2 citrom leve
10 dkg porcukor
50 dkg mascarpone
2 dl tej
25 dkg babapiskóta
1 citrom vagy 2 zöldcitrom

Elkészítés:
Az avokadókat kettévágjuk, a magját kivesszük, kanállal kiemeljük az avokadóhúst a héjából. Az egyik avokadót felkockázzuk, a többit pedig turmixba helyezzük, belelocsoljuk a citrom levét, a porcukrot és teljesen pépesre keverjük. Ekkor belekeverjük a mascarponét és összemixeljük. A krémet tálba szedjük és beleforgatjuk a kockázott avokadót is.
A tejet meglangyosítjuk. A babapiskótákat egyenként belemártjuk a tejbe, egy kb. 20 cm átmérőjű, magas peremű tál alját kirakjuk vele. Ráhalmozzuk a krém egy részét, erre újabb adag mártott babapiskótát fektetünk. A rétegezést folytatjuk, amíg a hozzávalók elfogynak. A tetejére mindig krém kerüljön. A dekorációnak szánt citromot vékonyra felszeleteljük és süti tetejére helyezzük. Alaposan behűtjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 adag: 480 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu