TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Sonkás sült póré

Hozzávalók 4 személyre:
4 szál vastag póréhagyma
8 szelet főtt sonka
2 ek. vaj + a sütőformához
2 ek. liszt
1 kis csokor petrezselyem
5 dkg eidami sajt
2 ek. tejszín

Elkészítés:
1. A póréhagyma külső leveleit eltávolítjuk, a szárakat megmossuk két egyforma hosszú darabra vágjuk (összesen 8 darabra van szükségünk). Kevés sós vízben lefedve kb. 12 perc alatt puhára főzzük. Lecsepegtetjük, a főzővizet felfogjuk és félre tesszük.
2. A póréhagymadarabokat begöngyöljük a sonkaszeletekbe. Kikenünk egy tűzálló tálat, és belefektetjük a göngyölegeket.
3. A vajat felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a lisztet. Fokozatosan felengedjük a póréhagyma főzőlevével, és simára kavarjuk. Sóval, borssal ízesítjük, sűrűre főzzük.
4. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A petrezselymet leöblítjük, és apróra. vágjuk Lereszeljük az eidami sajtot. A tejszínt és a sajtot a mártáshoz keverjük, a póréhagymára öntjük. Rászórjuk a petrezselymet, és szép pirosra sütjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 350 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu