TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Sztracsatella szelet

Hozzávalók kb. 30 szelethez:
A tésztához:
6 tojás
6 ek. liszt
6 ek. cukor
1 cs. sütőpor
A krémhez:
2 cs. vaníliás pudingpor
20 dkg cukor
1 liter tej
3 dl tejszín
1 csomag (10 g) zselatin
1 narancs reszelt héja és leve
2 ek. narancsszörp
5 dkg csokoládé
A tetejére: tejszínhab, csokoládéforgács

Elkészítés:
1. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A tésztához a tojásokat a cukorral habosra keverjük (6-8 perc gépi habverővel), hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelt tepsibe (25x35 cm) öntjük. A sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
2. A krémhez a pudingport a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük, sűrűre felfőzzük, majd lehűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, a zselatint 1 dl langyos vízben feloldjuk. A kihűlt pudingos krémhez adjuk a narancs levét és reszelt héját, valamint a narancsszörpöt. Jól kihabosítjuk, majd hozzákeverjük a zselatint. A felvert tejszínt gyengéden hozzákeverjük (fakanállal), végül a csokoládét lereszeljük és fakanállal belekeverjük.
3. A piskótát tálcára helyezzük, a krémet rákenjük, és a hűtőbe tesszük 2 órára. Tálalás előtt a szeletek helyét kijelölve tejszínhabból rózsákat nyomunk rá, és csokoládéforgáccsal megszórjuk.

Munka: kb. 1 óra
fogyasztható: kb. 5 óra múlva
1 szelet: 150 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu