TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Hortobágyi húsos palacsinta

Hozzávalók kb. 8 darabhoz:
A palacsintához:
20 dkg liszt
2 tojás
0,5 liter tej
1 csipet só
1 ek. olaj + a sütéshez
A pörkölthöz:
1 fej vöröshagyma
1 paprika
1 paradicsom
2 ek. olaj
50 dkg darált hús
1 ek. pirospaprika
só, bors
1 mk. őrölt kömény
A mártáshoz:
a pörkölt leve
2 ek liszt
3 dl tejszín
2 dl tejföl

Elkészítés:
1. A pörkölthöz a hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A paprikát, a paradicsomot megmossuk, feldaraboljuk. Az olajon megfuttatjuk a hagymát, a darált húst morzsásra pirítjuk rajta. Hozzáadjuk a pirospaprikát, elkeverjük, felöntjük kb. 3 dl vízzel. Bőségesen legyen lé rajta. Beletesszük a paprikát, a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, köménnyel ízesítjük, és kb. 20 percig főzzük. Kissé hűlni hagyjuk.
2. A palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, kevés szódával hígítjuk, és 20 percig állni hagyjuk. Olajozott palacsintasütőben vastagabb palacsintákat sütünk.
3. A pörköltet leszűrjük, a palacsintákat megrakjuk a hússal, alul és felül ráhajtjuk a palacsintát és feltekerjük. Tepsibe egymás mellé rakosgatjuk őket.
4. Elkészítjük a pörköltszaftból a mártást: a lisztet kiverjük a tejszínnel, beleöntjük a szaftba és összeforraljuk. Lehet kevés vízzel felengedni, ha túl sűrű. A tepsiben levő palacsintákra csurgatjuk, és a sütőben grillfokozaton átpirítjuk. A tetejére tejfölt csorgatunk tálaláskor.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 670 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu