TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Fűszeres szűzpecsenye szilvamártással

Hozzávalók 4 személyre:
1 nagyobb sertésszűzpecsenye
1 ek. olívaolaj
30 dkg szilva
5 dkg barna cukor
1 tk. őrölt fahéj
1 mk. őrölt szegfűszeg
2 egész csillagánizs
3 ek. szójaszósz
1 fej brokkoli

Elkészítés:
1. A húst lehártyázzuk, sózzuk, borsozzuk. A sütőt 150 °C-ra előmelegítjük. Sütőbe is tehető serpenyőben felforrósítjuk olajat és a húst pár perc alatt körbesütjük benne. Ezután a sütőbe áttesszük és még 10-15 percig sütjük. Kivesszük, 10 percig állni hagyjuk, majd felszeleteljük.
2. A szilvamártáshoz a szilvát megmossuk, kimagozzuk. Másik serpenyőben karamellizáljuk a cukrot, rátesszük a gyümölcsöt, megszórjuk a fűszerekkel, összeforraljuk. Hozzákeverjük a szójaszószt, és sziruposra főzzük.
3. A brokkolit rózsáira szedjük, és puhára pároljuk. Sózzuk, borsozzuk. A felszeletelt húst a mártással és a brokkolival tálaljuk. Köretként főtt rizst adhatunk hozzá.

Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
1 adag: 330 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu