TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Póréval töltött csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:
2 vastag póréhagyma
4 csirkemell
10 dkg sajtkrém
1 ek. olívaolaj
A körethez:
1 cukkini
1 paprika
12 szem koktél paradicsom
1 fej lila hagyma
1 csokor vegyes zöldfűszer (kakukkfű, bazsalikom, snidling, petrezselyem)
2 ek. olívaolaj

Elkészítés:
1. A póréhagymát nagyobb darabokra vágjuk és gőzpárolóban vagy kevés vízben puhára pároljuk.
2. A csirkemelleket félbe vágjuk, vékonyra kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Ha nem elég nagyok a szeletek, egymás mellé fektetjük, és a széleit összeklopfoljuk. A húst sózzuk, borsozzuk, megkenjük a sajtkrémmel. Ráhelyezzük a pórét, és óvatosan feltekerjük, ha szükséges megtűzzük fogvájóval.
3. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, körbepirítjuk a hústekercset, majd lefedve, alacsonyabb hőfokon készre sütjük 15-20 perc alatt.
4. Közben a körethez a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és kisebb darabokra vágjuk. A zöldfűszereket leöblítjük, felaprítjuk. Az olajon roppanósra pirítjuk a zöldségeket, sóval, borssal és a zöldfűszerekkel ízesítjük.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 310 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu