TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Sütés nélkül!

Hozzávalók kb. 8 szelethez:

20 dkg háztartási keksz (kb. 40 db)
A fehér krémhez:
20 g zselatinpor
1 dl víz
5 dl natúr joghurt
3 ek. porcukor
2 ek. hámozott, durvára tört mandula
A gyümölcsös réteghez:
20 g zselatinpor
1 dl víz
4 dl natúr joghurt
4 ek. porcukor
1 csomag vaníliás cukor
20 dkg áfonya

Elkészítés:
1. Egy mélyebb tálat (kb. 20 x 15 cm) kibélelünk zsírpapírral és az aljára egy sor kekszet rakunk.
2. A fehér krémhez a zselatin elkeverjük a vízben, és melegítve feloldjuk. A joghurtot összekeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a zselatint, alaposan átkeverjük, és az egészet rásimítjuk a kekszalapra, ráhelyezzük a maradék kekszet és hűtőbe tesszük míg a joghurtos massza megdermed.
3. A gyümölcsös réteghez a zselatin elkeverjük a vízben, és melegítve feloldjuk. A joghurtot összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral majd hozzáadjuk a zselatint. Alaposan összekeverjük, és hozzáadjuk a gyümölcs 2/3-át. Rásimítjuk a fehér töltelékre és megszórjuk a tetejét a maradék gyümölccsel. Hideg helyre tesszük, és csak másnap szeleteljük.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: másnap
1 szelet: 425 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu