TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Palacsintalasagne

Hozzávalók 6 személyre:
A palacsintához:
20 dkg liszt
4 tojás
2 dl tej
1 dl szénsavas ásványvíz
1 ek. olaj a sütéshez
A töltelékhez:
2 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
2 ek. olaj
75 dkg darált hús
3 ek. sűrített paradicsom
2 konzerv darabolt paradicsom
3 ek. tejföl
1 kis cs. felaprított petrezselyem
15 dkg reszelt sajt
A tálaláshoz:
4-8 szem koktélparadicsom
1 ek. olaj

Elkészítés:
1. A lisztet a tojásokkal, csipet sóval és a tejjel simára keverjük, 15 percig állni hagyjuk.
2. A töltelékhez a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Az olajat mélyebb serpenyőben felhevítjük, morzsásra pirítjuk rajta a darált húst, hozzáadjuk a hagymákat, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a sűrített paradicsomot, és pár percig pirítjuk. Ráöntjük a darabolt paradicsomot, a tejfölt, hozzáadjuk a fele petrezselymet és 3-4 percig forraljuk.
3. A palacsintatésztához keverjük az ásványvizet, és 24 cm átmérőjű serpenyőben a szokásos módon 6 darab, nem túl vékony palacsintát sütünk.
4. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A palacsintákat, a húsos ragut és a reszelt sajtot hőálló tálba rétegezzük, a tetejére palacsinta kerüljön, amit megszórunk sajttal. A sütőben 15 percig pirítjuk.
5. Tálalás előtt a paradicsomokat megmossuk, az olajat felforrósítjuk, és a paradicsomokat néhány perc alatt körbesütjük benne. A felszeletelt lasagnét a paradicsommal és a maradék petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 760 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu