TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Ragacsos szilvaszeletek

Hozzávalók kb. 16 szelethez:
45 dkg szilva
15 dkg cukor
1 csipetnyi só
1 tk. őrölt fahéj
35 dkg vaj + a kenéshez
30 dkg zabpehely
15 dkg liszt
5 dkg összevagdalt dió
3 ek. juharszirup vagy méz

Elkészítés:
1. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, négybe vágjuk. Tálba tesszük, hozzáadunk 5 dkg cukrot, egy csipet sót és a fahéjat.
2. Felolvasztjuk a vajat. Tálban összekeverjük a zabpelyhet, a lisztet, a diódarabokat, a maradék cukrot, az olvasztott vajat és a juharszirupot/mézet.
3. Előmelegítjük a sütőt 200 °C-ra. Kivajazunk egy 20 X 20 cm-es tepsit. Belenyomkodjuk a zabkeveréknek a felét, majd beleszórjuk a szilvát. Ráöntjük a zabkeverék másik felét és lenyomkodjuk. A sütőben 45- 50 percig sütjük, amíg arany színű nem lesz. Hagyjuk kihűlni, majd felszeleteljük.

Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 335 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu