TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Zelleres szőlősalátával töltött avokádó

Hozzávalók 4 személyre:
1 szál szárzeller
15 dkg kék szőlő
2 kisebb alma
2 ek. dióbél
1 kis pohár tejföl
2 ek. citromlé
1 kk. cukor
60 dkg csirkemellfilé
2 ek. olaj
2 érett avokádó
1 narancs tálaláshoz

Elkészítés:
1. A szárzellert megtisztítjuk, vékonyra szeleteljük. A szőlőt megmossuk, félbe vágjuk, a magokat eltávolítjuk. Az almát megmossuk, felkockázzuk. A diót durvára vágjuk. Összekeverjük a zellert a szőlővel, az almával és a dió felével. Hozzákeverjük a tejfölt meg a citromlé felét, ízlés szerint cukrozzuk.
2. A húst megmossuk, leszárítjuk, apró darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, és a csirkemell-darabkákat 2-3 perc alatt lepirítjuk benne.
3. Az avokádókat megmossuk, leszárítjuk, félbevágjuk, a magját eltávolítjuk, a húsukat megkenjük a maradék citromlével. A fél avokádókat megtöltjük a szőlős keverékkel és megszórjuk a maradék dióval.
4. Tálaláskor a narancsot meghámozzuk, kifilézzük (húsát a hártyából kivágjuk). Tányérok teszünk 2-2 fél avokádót, a pirított csirkemellet mellé helyezzük, a filézett narancsszeletekkel díszítve azonnal kínáljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 380 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu