TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Kétszer sült palacsinta

Hozzávalók 4 személyre:
15 dkg liszt
1 tojás
1,5 tej
3 ek. olaj + a sütéshez

A töltelékéhez, mártáshoz:
30 dkg füstölt pulykasonka
30 dkg cukkini
5 dkg vaj
3 ek. liszt
5 dl tej
1 dl 30%-os tejszín
12 dkg eidami sajt

Elkészítés
1. A liszthez hozzáadjuk a tojást, a tejet, egy csipet sót és annyi szódát, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapjunk. 10 percet pihentetjük, majd forró, megolajozott serpenyőben palacsintákat sütünk belőle.
2. A töltelékhez a füstölt pulykasonkát apróra vágjuk, vagy ledaráljuk. A cukkinit megmossuk, félbe, majd vékony karikára vágjuk.
3. A forró vajon a lisztet megpezsegtetjük, és felöntjük annyi forró tejjel, hogy sűrű besamelt kapjunk. Kivesszük a felét, hozzáadjuk a pulykahúst, a cukkinit, sóval, borssal ízesítjük és összekeverjük.
4. A palacsintákon elosztjuk a tölteléket, a két szélüket behajtjuk, és szorosan egyesével felcsavarjuk. 4-4 darabra vágjuk és 1 négyszemélyes vagy 2 kétadagos, vajjal kikent porcelán tepsibe állítjuk, sűrűn egymás mellé.
5. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A besamel másik felét felöntjük a tejszínnel és annyi tejjel, hogy sűrűn folyó legyen, sóval, borssal ízesítjük, és meglocsoljuk vele a palacsintát. A tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és a sütőben, kb. 20 perc alatt pirosra sütjük. Forrón tálaljuk.

Munka: kb. 50 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 630 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu