TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Tejberizs fahéjas szilvával sütve

Hozzávalók 4 személyre
1 liter tej
1 csésze rizs
3 ek. cukor
1 rúd vanília
20 dkg szilva
1 mk.fahéj
4 ek. méz

Elkészítése:
1. A rizst leöblítjük. A tejet a cukorral és a rizzsel folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, kikaparjuk a pépjét, majd a magokat és a rudat is a tejbe tesszük. Gyakori kevergetés mellett a rizst a tejben 20-30 perc alatt puhára főzzük. Érdemes kerek szemű rizst használni, attól krémesebb lesz a tejberizs. Miután elkészült a rizs, a vanília rudat megkeressük és kivesszük.
2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, felszeleteljük. A megfőtt rizst 4 nagyobb hőálló tálkákba kanalazzuk. A rizs tetejére szilvaszeleteket helyezünk, és meglocsoljuk 1-1 evőkanál mézzel, végül pedig minden tálka tetejét megszórjuk 1-2 csipet fahéjjal. Az előmelegített sütőben 15 perc alatt átsütjük. Forrón tálaljuk. Akár még vanília fagyit is adhatunk hozzá.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 490 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu