TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Balzsamecetes csirkemell narancsos fügével

Hozzávalók 4 személyre:
1 édeskömény
2 narancs
2 ek. olívaolaj
80 dkg csirkemellfilé
4 dl balzsamecet
20 dkg vaj
20 dkg friss kevert saláta
20 dkg füge

Elkészítés:
Az édesköményt megtisztítjuk, (zöldjét eltesszük a tálaláshoz), vékonyan felszeleteljük. A narancsot megmossuk, leszárítjuk, a sárga héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. Hozzáöntjük az édesköményhez az olajjal együtt és letakarva, szobahőmérsékleten 1 órán keresztül pihentetjük.
A csirkemellet megmossuk, leszárítjuk, kisebb érmékre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd bevonatos serpenyőben 4-5 perc alatt lepirítjuk. A balzsamecettel meglocsoljuk, hozzáadjuk a vajat és még 1-2 percig pároljuk.
A fügét alaposan megmossuk, leszárítjuk, cikkekre vágjuk. A zöldsalátát tányérokra rendezzük, közepére helyezzük a húsdarabokat és körberakjuk a fügével. Az édesköményt a zöldjével díszítve külön tálkában kínáljuk hozzá.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 370 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu