TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Kávés jégkása, azaz Kávégranita

Hozzávalók 4 személyre:
12 dkg kristálycukor
6 dl lefőzött feketekávé
5 szem kardamom
1 rúd vanília
3 dl zsíros tejszín
1 ek. porcukor
1 kk. őrölt fahéj

Elkészítés:
1. Készítsünk be a fagyasztóba egy kb. 1 liter kapacitású szélesebb fém edényt (egy kisebb tepsi is megteszi). A cukrot feloldjuk a meleg kávéban. Mozsárba megtörjük a kardamom szemeket, és a magjait a cukrozott kávéba szórjuk. Belekaparjuk a vaníliarúd pépjét, és hagyjuk kihűlni.
2. A kihűlt fűszeres kávét a behűtött fémedénybe öntjük, és a fagyasztóba tesszük 40 percre. Ezután ellenőrizzük, ha már kristályosodik, villával gyengéden áttörjük a szélek mentén, és jól átkeverjük. Visszatesszük a fagyasztóba, kb. 20 perc múlva átkeverjük, és még kb. 3x megismételjük – vagy amíg az egész kikristályosodik, és már nincs benne folyadék.
3. Tálaláskor a kását poharakba szedjük. A tejszínt habbá verjük a porcukorral és fahéjjal. A granitára kanalazzuk.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 362 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu