TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Paradicsomos borjúfilé

Hozzávalók 4 személyre:

4 nagyobb paradicsom
3 szál rozmaring
3 szál kakukkfű
2 gerezd fokhagyma
4 ek. olívaolaj + a tepsihez
1 ek. porcukor
4 kis szelet (40 dkg) borjúkaraj
A karamellizált hagymához:
30 dkg mogyoróhagyma
5 ek. cukor
2 dl száraz vörösbor
1 csipet őrölt fahéj
1 csipet őrölt szegfűszeg

Elkészítés:
1. A sütőt előmelegítjük 100°C-ra. A paradicsomokat megmossuk, szárait eltávolítjuk és félbe vágjuk. Megmossuk a fűszernövényeket, lerázzuk. A fokhagymát megpucoljuk, vékony szeletkékre vágjuk. Egy tepsit kiolajozunk, beleszórjuk a fokhagymát és a fűszernövényeket. Ráhelyezzük a paradicsomokat a vágott felével felfelé. Meglocsoljuk 2 ek. olívaolajjal, megszórjuk a porcukorral, és a sütőben 2,5 órán keresztül szárítjuk.
2. Közben a hagymát meghámozzuk, és durvára vágjuk. Serpenyőben karamellizájuk a cukrot, amikor már szép aranybarna, hozzáöntjük a bort, beletesszük a hagymát és a fűszereket. Közepes lángon 25 percig főzzük.
3. A hús mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd serpenyőben, a maradék olajon mindkét oldalukat megpirítjuk (1-1perc).
4. Amikor már csak 35 perc van hátra a paradicsomok sütéséből, kivesszük a tepsit és ráhelyezzük a húst négy paradicsomra Felvesszük 150 °C-ra a sütőt és visszatesszük a tepsit.
5. A húsokra kevés hagymát teszünk, ráborítjuk az üres paradicsomot, és tálaljuk. A maradék hagymát külön kínáljuk hozzá. Pirítóst adhatunk mellé!

Munka : kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 3 óra múlva
1 adag: 475 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu