TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Hagymás pite – élesztő nélkül

Hozzávalók 4 személyre:
A tésztához:
1 gerezd fokhagyma
2 dl natúr joghurt
1 mk. só
2 ek. olívaolaj
1,5 bögre finomliszt
1/2 tasak sütőpor
A feltéthez:
5 nagy fej lila hagyma
1 evőkanál cukor
2 ek. olívaolaj
2 ek. balzsamecet

Elkészítés:
1. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A joghurtot elkeverjük a fokhagymával, a sóval, az olívaolajjal, kisebb adagokban beledolgozzuk a sütőporos lisztet. (ha túl ragacsos, adjunk még kevés lisztet hozzá) Fóliába csomagoljuk, és fél órára a hűtőbe tesszük.
2. A feltéthez a hagymát megpucoljuk, felszeleteljük, és serpenyőben olívaolajon lefedve megpároljuk. Megszórjuk sóval, a cukorral, rálocsoljuk a balzsamecet, és magasabb hőfokon addig sütjük, amíg karamellizálódik (kb. 5 perc).
3. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A gáztepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk, a tepsibe fektetjük. Rárakjuk a hagymát, és a sütőben kb. 20 percig sütjük.

Munka: 30 perc
Fogyasztható: 1,5 óra múlva
1 adag: 430 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu