TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Őszibarackos táska

Hozzávalók 6 darabhoz:
A tésztához:
30 dkg liszt
1 ek cukor
1 tk só
20 dkg vaj
1 tojás a kenéshez
A töltelékhez:
3 nagy őszibarack
10 dkg barna nádcukor
1 mk. őrölt fahéj
1 ek. vaj

Elkészítés:
1. A tésztához a lisztet, a cukrot és a sót egy nagy tálban összedolgozzuk. A hideg vajat beleforgácsoljuk, majd kézzel összemorzsoljuk a liszttel, morzsára emlékeztető állagot kell kapnunk. A lisztes-vajas keverékhez öntünk kb.1,2 dl hideg vizet. Gyorsan összedolgozzuk, műanyag fóliába csomagoljuk, 1 órára a hűtőbe tesszük.
2. Közben a barackokat félbevágjuk, kimagozzuk. A cukrot elkeverjük egy csipet sóval és a fahéjjal, és a magház helyére tömködjük. Egy kis hideg vajat forgácsolunk a tetejére.
3. A tésztát 30x45 cm-es téglalappá nyújtjuk, és 6 négyzetre vágjuk. A barackokat, gömbölyű felükkel lefelé, a tésztanégyzetek közepére helyezzük. A sarkokat középre hajtva a tésztába csomagoljuk őket. Ujjainkkal összenyomkodjuk, hogy a csomagok ne nyíljanak szét. A csomagocskákat egy órára a hűtőbe tesszük.
4. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A csomagokat tojással megkenjük, és 30-40 perc alatt megsütjük. Tejszínhabot, vaníliafagylaltot adhatunk hozzá.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 4 óra múlva
1 darab: 660 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu