TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Borsos sajtnyársak zöldhagymás sült almával

Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg natúr orda sajt
2-3 kk. durvára tört színes bors
4 ek. olívaolaj
A körethez:
80 dkg savanykás piros alma
1 cs. zöldhagyma
5 dkg vaj

Elkészítés:
1. A sajtot éles késsel 2x2 centis kockákra daraboljuk. Az almákat, a zöldhagymát megmossuk, leszárítjuk. A sajtkockákat hurkapálcákra húzzuk, majd sóval, a tört színes borssal fűszerezzük.
2. Közben a körethez az almákat héjastól félbevágjuk, kimagozzuk, vastag cikkekre daraboljuk, a zöldhagymát 1 centisre szeleteljük. Négy grilltálkába szétosztjuk az almát, a hagymát a vajat, lezárjuk, és a grillen megpirítjuk.
3. A sajtnyársakat is a grillre tesszük, és körbe forgatva megpirítjuk. Tálaláskor a zöldhagymás almát tányérra halmozzuk és mellé fektetjük a sült sajtnyársakat. Forrón kínáljuk. Frissen őrölünk rá borsot.

Munka: kb. 25 perc
Fogyasztható: kb. 50 perc múlva
1 adag: 610 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu