TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Kakukkfüves harcsafilé rétesropogóssal, burgonyapürével

Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet harcsafilé
1 kis cs. kakukkfű
10 dkg krémsajt
2 db réteslap
3 ek. olívaolaj
A körethez:
50 dkg burgonya
5 dkg vaj
2,5 dl zsíros tej

Elkészítés:
1. A körethez a burgonyát héjában megfőzzük. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A halat megmossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk. A halszeleteket kiolajozott sütőtálba helyezzük.
2. A krémsajtot kikeverjük a kakukkfűlevelekkel, sóval, borssal, majd a halra kenjük.
(Aki kicsit magyarosabb jelleget adna a halnak, a krémbe keverjen csipet fűszerpaprikát vagy morzsolt chilipaprikát.)
3. A réteslapokat kiterítjük, alaposan megkenjük olívaolajjal és kb. 1,5 cm széles csíkokra vágjuk. A csíkokat összegyűrve a halszeletekre tesszük. A sütőben 10-12 percig sütjük, míg a halszeletek átsülnek és a tészta aranybarna lesz.

4. A burgonyát meghámozzuk, a vajjal és a tejjel együtt botmixerrel összetörjük. Sózzuk, borsozzuk. A hal mellé tálaljuk.


Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 510 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu