TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Marcipános pite

Hozzávalók kb. 10 szelethez

20 dkg liszt
15 dkg vaj vagy margarin + a formához
15 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
1 tojássárgája
30 dkg szilva
20 dkg piros bogyós gyümölcs (lehet fagyasztott is)
2 ek. citromlé
1 tasak zselatinfix
20 dkg marcipánmassza
1 ek. pirított mandulalapocska

Elkészítés:
1. A tésztához lisztet a vajjal, a fele porcukorral, a vaníliás cukorral és tojássárgájával jól összedolgozzuk. Gombócot formálunk belőle, alufóliába csomagoljuk, és 1 órát a hűtőbe tesszük. A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, négybe vágjuk.
2. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Kivajazunk egy 26 cm-es piteformát. A tésztát kinyújtjuk, belesimítjuk úgy, hogy az oldalára is jusson, villával megszurkáljuk, és a sütőben kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
3. Közben a szilvát egy lábosban összerottyantjuk a piros bogyós gyümölcsökkel, a maradék porcukorral, és a citromlével. Hozzáadjuk a zselatinfixet.
4. A marcipánt két részre osztjuk és akkora két csíkot sodrunk belőle, hogy a torta szélét körbeérje. Összefonjuk a két szálat, és a torta peremére helyezzük. Beleöntjük a gyümölcsöt, és megszórjuk a pirított mandulalapokkal. 2-3 órára a hűtőbe tesszük tálalás előtt.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 3,5 óra múlva
1 szelet: 370 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu