TriMedia Sales House
SLÁGER FM

A legeltető pásztorok híres ételét szigorúan bográcsban kell készíteni!

Hozzávalók 8 személyre:
3 fej hagyma
8 gerezd fokhagyma
4 paprika
4 paradicsom
1 kg burgonya
20 dkg füstölt mangalica szalonna (lehet vegyesen, húsos szalonnával)
40 dkg füstölt kolbász
2 ek. zsír/olaj
50 dkg házi lebbencstészta

Elkészítés
1. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A paprikát és a paradicsomot megmossuk, apróbb darabokra vágjuk. A burgonyát meghámozzuk, 2x2 cm kockákra vágjuk. A szalonnát kis kockákra, a kolbászt karikákra szeleteljük.
2. Meggyújtjuk a tüzet a bogrács alatt, és a zsíron megpirítjuk a szalonnát. A tésztát nagyobb darabokra tördeljük, a szalonnára dobjuk és megpirítjuk. Szűrőkanállal kiszedjük egy tálba.
3. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot és a zúzott fokhagyma felét, 3-5 percig sütjük. Rádobjuk a krumplikockákat, fűszerezzük, rátesszük a maradék fokhagymát és a pirított tésztát. Felengedjük annyi vízzel, hogy 1-2 cm ellepje, és félpuhára főzzük.
4. Hozzákeverjük a kolbászt, és lassan főzzük tovább. Már nem keverjük, csak rázogatjuk. Akkor jó, ha az összes levet beszívta, és a krumpli megpuhult.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 670 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu