TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Halas szendvics

Hozzávalók 6 személyre:

50 dkg fogasfilé, bőr nélkül
2 szál zöldhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 rozsos bagett, szikkadt
5 dkg reszelt parmezán sajt
10-12 ág kakukkfű
3 ek. olívaolaj
1 ek. almaecet

Elkészítés:
1. A halszeleteket megmossuk, leszárítjuk, falatnyi darabokra vágjuk. A zöldhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a zöldet felkarikázzuk, a fokhagymát és a fele kakukkfüvet finomra aprítjuk. A haldarabkákat kevés forró, sós vízben néhány perc alatt megpároljuk, kivesszük, jól lecsepegtetjük.
2. Serpenyőben felmelegítünk 1 evőkanál olajat, rádobjuk a zöldhagymát, a fokhagymát és átforgatjuk rajta a haldarabokat is. Megszórjuk a kakukkfűvel, majd lezárjuk a hőt.
3. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A kenyeret kb. 1,5 cm-es szeletekre vágjuk, vékonyan megkenjük olajjal, és sütőlemezen a sütőben 2-3 percig előpirítjuk, majd kivesszük, megszórjuk a parmezán sajttal és a forró sütőben ráolvasztjuk.
4. A kész pirítósra rátesszük a kakukkfüves halat, a tetejét meglocsoljuk az almaecettel elkevert maradék olívaolajjal, borssal. A kakukkfűágakkal díszítve azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 40 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 340 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu