TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Babos káposzta – bográcsban

Hozzávalók 8 személyre:

1 kis csülök
30 dkg füstölt oldalas
1 kg fejtett bab
3 fej vöröshagyma
5 ek. sertészsír vagy olaj
2 ek. pirospaprika
2 ek. gulyáskrém
5 dkg paradicsompüré
1,5 kg savanyú káposzta
4 gerezd fokahgyma

Elkészítés:
Előző este a csülköt, a füstölt oldalast és a babot megmossuk, külön-külön hideg vízbe áztatjuk. Másnap a hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk. A csülköt nagyobb darabokra vágjuk.
A bográcsban felforrósítjuk a sertészsírt, a vöröshagymát megfuttatjuk benne. Hozzákeverjük a pirospaprikát, a gulyáskrémet, a paradicsompürét, majd a csülköt is. Felöntjük vízzel, és kb. 45 percig főzzük.
Közben a savanyú káposztát kissé átöblítjük, kicsavarjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A füstölt oldalast feldaraboljuk. A 45 perc letelte után a bográcsba tesszük a káposztát, a babot, a fokhagymát, összerázzuk. A tetejére tesszük az oldalast. Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, és kb. 1,5 óra alatt puhára főzzük. Közben többször megforgatjuk a bográcsot – nem kell keverni!

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 790 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu