TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Töltött paprika polentaágyon

Hozzávalók 4 személyre:
4 kápiapaprika
1 cs. petrezselyem
3 szál menta
4 dl zöldségleves, kockából
4 dl tej
20 dkg kukoricadara
1 kis doboz friss krémsajt (12-15 dkg)
5 dkg szeletelt mandula

Elkészítés:
1. A paprikákat megmossuk, félbevágjuk, a magházat eltávolítjuk. A petrezselymet és a mentát leöblítjük, finomra aprítjuk.
2. Vastag aljú lábosban a zöldséglevest a tejjel felforraljuk, és beleöntjük a kukoricadarát. Lejjebb vesszük a hőt, és folyamatos kevergetés mellett 10 perc alatt megfőzzük. Sózzuk, borsozzuk, az apróra vágott petrezselymet is hozzákeverjük.
3. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A masszát 24 cm-es, kivajazott piteformában elterítjük. A krémsajtot a felaprított mentával elkeverjük, és a fél paprikákba töltjük. A paprikacsónakokat a polentára helyezzük, a mandulalapokkal megszórjuk, és a sütőben 20 perc alatt készre sütjük. Langyosan szeleteljük.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
1 adag: 440 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttar.hu