TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Kólás csirkeszárnyak

Hozzávalók 4 személyre:
20 db csirkeszárny
2 tasak sütőpor
A szószhoz:
1 fej lila hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 szelet bacon
1 ek. olívaolaj
2,5 dl Coca-Cola
2 ek. szójaszósz
4 ek. barna cukor
1 ek. kukoricakeményítő

Elkészítés:
1. A szószhoz a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a baconnel kb. azonosan apróra vágjuk, kisebb edényben, a forró olajon üvegesre pároljuk. Felöntjük a kólával meg a szójaszósszal, megszórjuk a barna cukorral, felforraljuk, és 10 perc után a kukoricakeményítővel besűrítjük.
2. A csirkeszárnyak végét eltávolítjuk, a többit megmossuk, leszárítjuk. A sütőport nejlonzacskóba szórjuk, hozzárakjuk a szárnyakat, és jól átforgatjuk benne. A forró grillrácsra tesszük és megsütjük. A szárnyat a szósszal tálaljuk. Friss kenyeret vagy sült krumplit kínálhatunk hozzá.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 470 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu