TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Levendulás sült barack

Hozzávalók 4 személyre:
6 nagyobb őszibarack
3 ek. méz
2 ek. vaj
2 ek. szárított levendulavirág

Elkészítés:
1. A barackok héját lehúzzuk, majd a gyümölcsöt kettévágjuk, kimagozzuk. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Sütőpapírral beborítunk egy sütőlemezt.
2. A barackokat a tepsire fektetjük, a vágott oldalukkal felfelé. A magházukat megtöltjük mézzel és 1-1 darabka vajjal. Megszórjuk a levendulával. A sütőben kb. 20 percig sütjük. Óvatosan tányérokra tesszük. Tetszés szerint vaníliafagylalttal is tálalhatjuk.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. kb. 40 perc múlva
1 adag: 160 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu