TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Mézes csirkemell meggyraguval

Hozzávalók 4 személyre:
4 csirkemellfilé
8 kk. akácméz
4 ek. olívaolaj
A körethez:
4 szem burgonya
50 dkg meggy
1 szál menta
2 ek. cukor

Elkészítés:
1. A csirkemellfiléket megmossuk, leszárítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, megkenjük a mézzel és meglocsoljuk az olívaolajjal. A burgonyát héjában megfőzzük, ha lehűlt, meghámozzuk. A meggyet megmossuk, kimagozzuk. A mentát finomra vágjuk.
2. A meggyraguhoz kisebb edényben a cukrot világos barnára karamelizáljuk, rászórjuk a meggyet, annyi vizet öntünk rá, hogy félig ellepje, majd felforraljuk, a mentával ízesítjük és lehúzzuk a tűzről.
3. A csirkemelleket a grillrácson többször megforgatva pirosra sütjük figyelve, hogy a hús közepe is átsüljön. A hús mellett a félbevágott burgonyákat kissé megpirítjuk. A grillezett csirkemellet és a burgonyát tányérra tesszük. Külön tálkában kínáljuk mellé a meggyragut.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 465 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu