TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Kukoricás húsnyárs

Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg sertésszűzpecsenye
2 gerezd fokhagyma
1 cs. petrezselyem
1 ek. őrölt kömény
4 ek. olívaolaj
1 zöldcitrom leve
2 cső kukorica
1 avokádó
1 fej lila hagyma
2 tortillalap

Elkészítés:
1. A húst nagyobb kockákra vágjuk. A fokhagymát és a petrezselymet megtisztítjuk, finomra aprítjuk. Összekeverjük a köménnyel, az olívaolajjal és a citrom levével, sózzuk, borsozzuk. A kukoricát 5 cm-es darabokra vágjuk. Az avokádót meghámozzuk, kimagozzuk, húsát felkockázzuk, a lila hagymát megtisztítjuk, negyedeljük. A tortillalapokat háromszögekre vágjuk.
2. A húst tálba tesszük és nyakon öntjük a pác felével, egy másik tálba a zöldségeket és a tortillát halmozzunk, erre öntjük a pác másik felét. letakarva pihentetjük 1 órát.
3. A húst és a többi hozzávalóval váltakozva nyársra húzzuk, a grillen kb. 8 perc alatt készre sütjük.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 385 kcal


További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!


Fotó: Recepttar.hu