TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Így tudunk egyszerre fasírtot, pizzát és lepényt is kínálni – egy ételben. Remek partifalat lesz!

Hozzávalók 4 személyre:
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek. olaj
fél szikkadt zsömle
30 dkg darált marhahús
1 db konyhakész kerek pizzatészta

4 szelet ementáli vagy cheddar sajt
1 nagy mozzarellagolyó
1 piros húsú paprika
1 fej lila hagyma
2 dl paradicsomszósz
Friss zöldfűszerek (pl. bazsalikom, oregánó, kakukkfű)
Elkészítés:
1. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk, majd az olajon megpirítjuk. A
zsömlét vízbe áztatjuk. A darált húst összedolgozzuk a hagymákkal, a kinyomkodott
zsömlével, és ízlés szerint ízesítjük.
2. A pizzatésztát tepsire rakjuk (készíthetjük a tésztát saját kezűleg is), kerek lapra
vágjuk.
3. A húsból diónyi golyókat formázunk, és a kör peremén elhelyezzük 5 centi távolságra.
Sózzuk, borsozzuk a húsokat, kissé lenyomkodjuk. Kisebb darab szeletelt sajtot
teszünk minden húsgolyóra. A húsok között visszahajtjuk a tésztát, megnyomjuk,
hogy odatapadjon a húshoz.
4. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A mozzarellát felszeleteljük. A lila hagymát és a
paprikát megtisztítjuk, csíkokra vágjuk. A tésztalap középre paradicsomszószt öntünk,
belehelyezzük a mozzarellát. Rátesszük a paprika- és lilahagyma-csíkokat, megszórjuk
ízlés szerint zöldfűszerekkel, és 25 perc alatt készre sütjük. Azonnal tálaljuk.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva
1 adag: 665 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!
Fotó: Recepttar.hu