TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Sonkás-mozarellás gratin

Hozzávalók 4 személyre:
2 cukkini
2 ek. liszt

1 sárga húsú paprika
1 nagy golyó (125 g) mozzarella
10 dkg sonka
1 gerezd fokhagyma
12 levél bazsalikom
2 ek. keményítő
6 ek. paradicsomlé
2 ág kakukkfű
2 ág oregánó
2 dl főzőtejszín
Elkészítés:
1. Megtisztítjuk a cukkinit és hosszában vékony szeletekre szeljük (ehhez
zöldséghámozót is használhatunk). A cukkiniszeletek mindkét oldalát kicsit
belisztezzük.
2. A paprikát megmossuk, kimagozzuk, apró kockákra vágjuk. A mozzarellát, a sonkát is
felkockázzunk, a fokhagymát összenyomjuk. A bazsalikomot felaprítjuk,
összekeverjük a paprikával, a mozzarellával, a fokhagymával és sonkakockákkal.
Sózzuk, borsozzuk.
3. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A keményítőt elkeverjük a paradicsomlével, a
felaprított zöldfűszerekkel és a tejszínnel, majd egy 20x20 cm-es tálba öntjük. A
cukkinicsíkokat megszórjuk a sonkás keverékkel, feltekerjük és beleállítjuk a tálba. A
közepét megszórjuk a maradék sonkás keverékkel. Előmelegített sütőben, kb. 25
percig sütjük. Friss bagettet kínálhatunk hozzá.

Munka: kb. 35 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 410 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!
Fotó: Recepttar.hu