TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Tűzdelt pisztráng citromágyon

Hozzávalók 4 személyre:
2 szál vékony répa
2 citrom
4 egyforma tisztított pisztráng
1 dl olívaolaj
Elkészítés:
1. A répát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk. A citromot alaposan megmossuk,
felszeleteljük. A pisztrángokat megmossuk, leszárítjuk, egyik oldalukat éles késsel
centinként beirdaljuk. Arra figyeljünk, hogy a hal húsát a csontig vágjuk be, de a
csontot ne vágjuk át. A bevágásokba beletűzdeljük a répaszeleteket, sózzuk,
borsozzuk.

2. A grillrácsot vagy a sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A alutálkát vagy tepsit kiolajozzuk,
belerakjuk a citromkarikákat, és ráfektetjük a pisztrángokat. Meglocsoljuk az
olívaolajjal, és kb. 20 perc alatt megsütjük, félidőben megfordítjuk. A pisztráng sütési
idejét tartsuk be, mert száraz a húsa, gyorsan túlsül és nem lesz szaftos, ízletes. A sült
citrom levét a hal húsára csavarjuk-nyomkodjuk. Köretként párolt brokkolit
kínálhatunk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 550 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!
Fotó: Recepttar.hu