TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Csokoládészelet

Hozzávalók kb. 10 szelethez:
3 dl tej
1 csomag csokoládés pudingpor
10 dkg étcsokoládé
20 dkg őszibarack
18 dkg vaj
10 dkg porcukor
1 vékony piskótalap (készen kapható vagy saját sütésű)
A díszítéshez:
20 dkg őszibarack
Elkészítés:
1. A tejet felforraljuk. A pudingport kikeverjük 4 ek. még hideg tejjel, majd, folyamatos
kevergetés mellett a forró tejhez öntjük és összeforraljuk. A csokoládét felolvasztjuk,
és a tűzről félrehúzott csokis krémbe keverjük. Kihűlésig gyakran kevergetjük, hogy
szép sima maradjon.
2. A barackot forró vízbe mártjuk, meghámozzuk, kimagozzuk, a húsát nagyon apróra
összevágjuk. A vajat cukorral, 15-20 perc alatt, gyors gépi keveréssel nagyon habosra
keverjük, majd beledolgozzuk a csokoládés krémet. Ezután hozzáadjuk barackot.
3. A piskótát megkenjük a krémmel, a hűtőbe tesszük pihenni. Tálalás előtt a maradék
barackokat is meghámozzuk, kimagozzuk, felszeleteljük, és a süteményen szépen
elhelyezzük.

Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 szelet: 298 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!
Fotó: Recepttar.hu