TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Réteges tortácska

Elkészítés:
1. A leveles tésztát a csomagolásán olvasható utasítás szerint előkészítjük, és 4 mm vékonyra kinyújtjuk. A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Nagy pogácsaszaggatóval 24 korongot szúrunk ki belőle, sütőpapírral bélelt lemezre rakjuk, a tetejüket megszórjuk 1-1 mokkáskanál cukorral, majd a sütőben a tésztakorongokat 10-15 perc alatt ropogósra sütjük.
2. A krémhez a csokit melegítve felolvasztjuk a tejben, belekeverjük a cukrot. A tejszínt csomómentesre keverjük a keményítővel, majd a csokoládéhoz öntjük, kevergetve besűrítjük. Ha kellően sűrű, összeturmixoljuk, így krémesebb, habosabb lesz. Lezárható edénybe tesszük, kihűtjük, tálalásig hidegen tartjuk.
3. A gyümölcsöket leszemezzük, megmossuk, szárazra töröljük. A csokoládékrémet kézi habverővel felhabosítjuk, habzsákba töltjük. Egy tésztakorongra körbe-körbe csokoládékrémet nyomunk, kirakjuk az egyik gyümölccsel. A következő tésztakarika egyik oldalára kevés csokikrémet nyomunk, majd a gyümölcsös rétegre borítjuk, a tetejére ismét csokoládékrémet nyomunk, majd kirakjuk a másik gyümölccsel. Újabb tésztakarika következik. Ennek a tetejére is krémet nyomunk, majd a harmadik gyümölccsel díszítjük.

Munka: kb. 1,5 óra
Fogyasztható: kb. 5 óra múlva
1 adag: 385 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!
Fotó: Recepttar.hu