TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Rizotto tenger gyümölcseivel

Hozzávalók 4 személyre:
1 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
2 ek. olívaolaj
25 dkg rizottó rizs
2 dl száraz fehérbor
30 dkg tenger gyümölcsei (friss vagy mélyhűtött)
15 dkg zöldborsó
5 dl zöldséglé (kockából)
5 ek. reszelt parmezán sajt
1 cs. petrezselyem

1. A fokhagymát, az újhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. Lábasban felforrósítunk 1 ek. olívaolajat, és a hagymát, a fokhagymát 3 percig dinszteljük benne.
2. Hozzáadjuk a rizst, fehéredésig pirítjuk. Felöntjük a borral, óvatosan összekeverjük, és megvárjuk, amíg az alkohol elpárolog. Ekkor hozzáadjuk a tenger gyümölcseit (fagyosan is lehet), a zöldborsót. A húslevest folyamatosan adagolva öntjük a rizshez. Gondosan elkeverjük, majd a végén meglocsoljuk a maradék olívaolajjal.
3. Közben a citromot megmossuk, megszárítjuk, felét felkarikázzuk, a maradék levét kicsavarjuk, hozzáadjuk a rizottóhoz. Még kb. 5 percig pároljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a parmezánt, a felaprított petrezselymet. A citromkarikákkal díszítve tálaljuk.

Munka: 20 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!
Fotó: Recepttar.hu