TriMedia Sales House
SLÁGER FM

Őszibarackos rolád

Hozzávalók kb. 16 szelethez:
A piskótához:
4 tojás
10 dkg cukor
10 dkg liszt
A krémhez:
2 őszibarack
3 dl tejszín
1 csomag zselatinfix
2 dl barackos joghurt
4 dkg porcukor
A díszítéshez: tejszínhab

Elkészítés:
1. A nagy tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral. Ráborítjuk a fehérjehabot, rászitáljuk a lisztet, és összeforgatjuk. Vigyázzunk, nem szabad, hogy összetörjön a hab. A tésztát a tepsibe simítjuk, és a sütőben 10-12 percig sütjük. A sütőből kivéve hideg felületre húzzuk át a piskótát a papírral együtt. Várunk 2-3 percet, majd lisztezett deszkára átfordítjuk. Óvatosan lehúzzuk a papírt, feltekerjük a piskótát, és a lehúzott papírba becsomagolva félretesszük.
2. A krémhez a barackot meghámozzuk, kimagozzuk, húsát kis kockákra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük. Összekeverjük a zselatin fixet a joghurttal, a cukorral és a tejszínhabbal. A krémből félreteszünk keveset a díszítéshez. A visszamaradt krémbe belekeverjük a barackdarabokat.
3. A piskótát kiterítjük, és megkenjük a barackos krémmel. Két hosszanti oldalától feszesen feltekerjük, hogy középen találkozzanak, majd megfordítjuk, és a félretett krémmel bevonjuk. A tetejét tejszínhabrózsákkal díszítjük.

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 szelet: 118 kcal

További gyors, könnyen elkészíthető recepteket a Recepttár.hu oldalon talál!

Fotó: Recepttár